Klik hier  voor foto's van de optocht

 


Carnavals optocht CV de Verkuskoppe 2020 

Meer Individuelen en Loopgroepen bij de Langenboomse carnavalsoptocht 2020

 

De veranderingen die afgelopen jaren zijn doorgevoerd om Langenboom de carnavalsoptocht van weleer terug te geven zijn door de deelnemers en bezoekers als zeer positief ervaren. Door de focus te leggen op Individuelen en Loopgroepen is het voor iedereen leuker en veiliger geworden, waarbij we toch onze buitendorpse deelnemers niet hebben uitgesloten. Ondanks deze positieve ontwikkeling geeft de optocht nog overlast voor de omwonenden. Met ruim 2000 deelnemers is het moeilijk om een dergelijk evenement te organiseren zonder enige overlast. Daarom is het ook dit jaar ons doel om deze overlast wederom verder te gaan beperken. 

Wat blijft is de indeling die vorig jaar is ingevoerd waarbij Individuelen en Loopgroepen voorop in de optocht lopen en met de hoogste prijzen worden beloond (voor details zie Prijzen Optocht)

Het aantal gemotoriseerde deelnemers is teruggebracht naar 45 (was in 2017 nog 75). Men kan zich inschrijven onder de volgende categorieën:

1.     Individueel/ kleine groep – max 4 deelnemers – geen inschrijfgeld – 10 prijzen

2.     Loopgroep – 5 deelnemers of meer - € 10 inschrijfgeld – 10 prijzen

3.     Gemotoriseerd (max 45) – inschrijfgeld: € 35 bij 1 t/m 25 deelnemers; € 50 bij 26 t/m 50 deelnemers; € 75 bij meer dan 50 deelnemers – 5 prijzen

Ook dit jaar kunnen de Gemotoriseerde groepen alleen deelnemen als de contactpersoon en chauffeur de instructie bijeenkomst hebben bijgewoond waar de startnummers worden uitgereikt. Een startnummer wordt alleen uitgereikt aan die groepen die zich vooraf confirmeren aan ons reglement. Extra aandacht zal er zijn om de geluidsoverlast en de rotzooi die men achterlaat te beperken.

Met deze aanpassingen willen we de Langenboomse optocht nog meer zijn karakteristieke beleving geven die we kennen van vroeger. Als optocht commissie kunnen we dit niet alleen, daar hebben we jullie bij nodig. We nodigen jong, oud, buurtschappen en vriendengroepen uit deel te nemen aan deze vernieuwde opzet van de optocht. Er zijn mooie prijzen voor de Individuelen en Loopgroepen en bescheiden prijzen voor de gemotoriseerde deelnemers.

De optocht zal op maandag 24 februari vanaf 13:30 door de straten van Langenboom trekken.

Op de website www.verkuskoppe.nl , Facebookpagina of Instagram vind je altijd de laatste informatie.

Op naar een gezellige carnavalsmaandag, tot dan!

De Optocht commissie

optocht@verkuskoppe.nl